Opettajalle

Tervetuloa käyttämään Kopiraittilan tekijänoikeusopetusmateriaalia. Kopiraittilasta löytyy erilaisia pelillisiä tehtäviä tekijänoikeuden peruskäsitteiden, lähdemerkintöjen ja teosten käytön opettamiseen ja oppimiseen. Materiaali täyttää opetussuunnitelmien asettamat tavoitteet eri luokka- ja koulutusasteilla tekijänoikeuksien oppimisessa.

Materiaaleja voi käyttää lukuvuoden aikana yhden tai kahden oppitunnin kokonaisuutena tai erillisinä paloina tietyn asian opettamiseen ja kertaamiseen. Opettajan materiaaleista löydät tuntisuunnitelmat kullekin luokka-asteelle sekä kalvosarjoja, joita voit käyttää ylemmillä luokilla opetustuokion tukena. Alemmilla luokilla voidaan tutustua aiheeseen esimerkkien kautta yhdessä tehtäviä tehden.

Opettajan materiaaleista löytyvästä opettajan käsikirjasta löytyy tietoa tekijänoikeuksista ja oppilaitosten luvista. Lisää tekijänoikeustietoa sekä ajantasainen tieto oppilaitosluvista löytyy Tekijänoikeustietoa ja Teosten käyttö -osioista.

Tekijänoikeus- ja lupakoulutusta oppilaitoksille

Kouluttajamme käyvät aktiivisesti luennoimassa oppilaitoksissa ja erilaisissa tilaisuuksissa tekijänoikeuksista ja oppilaitoslupiin liittyvistä asioista. Tulemme mielellämme käymään oppilaitokseenne tai muuhun tilaisuuteenne!

Koulutuksessa saat tietoa tekijänoikeuden perusteista ja oppilaitosten luparatkaisuista sekä kuulet paljon käytännön esimerkkejä siitä, miten Kopiraittilan koulun tekijänoikeusmateriaalia voi hyödyntää opetuksessa.

Koulutus on oppilaitoksille maksuton, ja se räätälöidään käytettävissä olevan ajan mukaan.

Ota yhteyttä ja sovi koulutuksesta! Vastaamme mielellämme myös opetukseen liittyviin tekijänoikeuskysymyksiisi.

Kopioston oppilaitosuutiskirje

Kopioston oppilaitosuutiset on noin 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Uutiskirjeessä kerromme muun muassa ajankohtaisia asioita tekijänoikeuksista ja oppilaitosten käyttöluvista, Kopiraittilan uusista sisällöistä ja koulutuksistamme.

Tilaa uutiskirje

Vanhoihin uutiskirjeisiin voit tutustua Kopioston verkkosivuilta.

Tervetuloa Kopiraittilaan!

Arvostamme palautettasi: neuvonta [at] kopiosto.fi