Tervetuloa käyttämään Kopiraittilan opetusmateriaalia

Kopiraittila on pelillinen verkkomateriaali tekijänoikeuksien oppimiseen ja opettamiseen, tekijänoikeusopas, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon tekijänoikeuksista ja aineistojen käyttöluvista, sekä materiaalipankki, jossa on runsaasti opetusvinkkejä, videoita, muistilistoja ja paljon muuta.

Kopiraittila on rakennettu uusien opetussuunnitelmien sisältöjen ja tavoitteiden pohjalta. Sivustolta löytyy omat materiaalit kaikille kouluasteille. Peruskoulun materiaali on jaettu lisäksi ikäryhmittäin.

Kopiraittilan materiaalit ovat tehneet pedagogiikan ja tekijänoikeuden ammattilaiset yhteistyössä Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kanssa.

Sivuston tehtävät tukevat opetussuunnitelmien laaja-alaisen osaamisen kehittymistä. Tekijänoikeuksien opiskelu sopii osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja kaikkien projektien ja oppiaineiden yhteyteen.

Monipuolista materiaalia

Pelaa ja opi -osiosta löydät kaikille kouluasteille omat pelilliset tehtävät ja materiaalit. Peruskoulun materiaali on jaettu neljään ikäryhmään. 1.-2. luokan tehtävät voi myös kuunnella.

Videohuoneesta löydät muistilistakoneen, erilaisia tekijänoikeusvideoita ja muistilistoja erilaisiin projekteihin.

Opettajan materiaaleista löydät kullekin luokka- ja kouluasteelle opetusvinkkejä, pedagogisen opettajan oppaan sekä kootusti kaikki eri kouluasteiden materiaalit, joita voit käyttää opetustuokion tukena, kuten lähdemerkintämallit, muistilistat ja diplomit.

Tietoa -osiosta löydät tietoa tekijänoikeudesta, eri aineistojen käyttöluvista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä vastausta etsimääsi kysymykseen, ota meihin yhteyttä.

Oman tuottamisen polku käy vaihe vaiheelta läpi oman tuottamisen prosessin ja siihen liittyviä tekijänoikeus-, tiedonhankinta- ja kriittisen lukutaidon ohjeita.

Arvostamme palautettasi: neuvonta(at)kopiosto.fi

Tervetuloa Kopiraittilaan!