Tarvitsevatko oppilaat erillisen luvan kirjatraileriin liitettävien kuvien ja musiikin käyttöön?

Oppilaat saavat liittää harjoitus- ja muihin koulutöihin kuvia verkosta tai skannata niitä kirjoista Kopioston kopiointiluvalla. Kirjatrailerin voi esittää luokassa sekä tallentaa luokan suljettuun verkkoon opetusryhmän ja opettajan saataville.

Musiikin liittäminen videon tai muun esityksen taustalle edellyttää lupaa musiikin tekijöiltä ja oikeudenhaltijoilta. Tämä lupa on olemassa kuntien, Gramexin ja Teoston välisellä sopimuksella, jos esitystä käytetään vain opetuksen yhteydessä. Gramexin kuntasopimukseen äänitemusiikin tallennuslupa on tullut liittää erikseen. Ota yhteyttä Gramexin asiakaspalveluun selvittääksesi, onko kunnallasi hankittu musiikin tallennuslupa. Muiden kuin kunnallisten oppilaitosten tulee hankkia musiikin käyttöluvat Musiikkiluvat.fi-palvelusta.

Kirjatrailerissa voidaan käyttää myös itse tehtyjä ja otettuja kuvia sekä itse tehtyä musiikkia tai verkosta löytyviä vapaasti käytettäviä kuvia ja musiikkia, kuten CC-lisensoituja kuvia tai aineistoja, joiden suoja-aika on umpeutunut. Useissa videoiden editointiohjelmissa on myös vapaasti käytettävää taustamusiikkia ja äänitehosteita. Näiden käyttöoikeudet tulee tarkistaa sovelluksen käyttöehdoista.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä