Oppilaat liittävät tekemäänsä kirjatraileriin kuvia ja musiikkia verkosta. Tarvitaanko siihen erillisiä lupia?

Jos kirjatraileri toteutetaan diaesityksenä kuten PowerPoint-esityksenä, saavat oppilaat liittää siihen kuvia verkosta tai skannata kuvia kirjoista Kopioston kopiointiluvalla. Kirjatrailerin voi esittää luokassa sekä tallentaa luokan suljettuun verkkoon opetusryhmän ja opettajan saataville.

Musiikin liittäminen PowerPoint-esityksen tai vastaavan taustalle on synkronointia, johon tarvitaan musiikin tekijöiltä erillinen lupa. Luvan voi hankkia Teostosta ja Gramexista.

Kuntien tekemä sopimus Gramexin ja Teoston kanssa voi kattaa myös musiikin tallentamisen oppilaiden tekemän esityksen taustamusiikiksi, kun esitystä käytetään vain opetuksen yhteydessä. Ota yhteyttä Gramexin ja Teoston asiakaspalveluun selvittääksesi, onko kuntasopimuksella sovittu musiikin tallentamisesta oman kuntasi oppilaitoksissa.

Kirjatrailerissa voidaan käyttää myös itse tehtyjä ja otettuja kuvia sekä itse tehtyä musiikkia tai verkosta löytyviä vapaasti käytettäviä kuvia ja musiikkia, kuten CC-lisensoituja kuvia tai aineistoja, joiden suoja-aika on umpeutunut.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä