Ajankohtaista

23.4.2020

Kopiosto kouluttaa tekijänoikeuksia opettajaopiskelijoille

Tekijänoikeudet ovat läsnä opettajan arjessa joka päivä. Kopiosto on käynyt viime syksynä ja kuluvana keväänä pitämässä tekijänoikeuskoulutuksia kaikissa opettajankoulutuslaitoksissa ympäri Suomen.

lue lisää
23.4.2020

Kysy asiantuntijalta: saako opettaja lukea kirjaa tallenteelle etäopetuksessa?

Kopioston lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela vastaa, miten etäopetuksessa on mahdollista jatkaa oppituntien lukutuokioita tai lukea oppikirjan tarinoita oppijoille.

lue lisää
23.4.2020

Opetusvinkki: Tekijänoikeustaituri-osaamismerkki kaikille Suomen lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Joko sinun opiskelijoillasi on osaamismerkit? Kopiraittilassa otetaan tekijänoikeudet haltuun hauskojen tietovisojen ja pelien avulla.

lue lisää
22.4.2020

Uusi Opetusvinkit-osio Kopiraittilassa

Kopiraittilaan on tullut uusi Opetusvinkit-sivu, jonne on koottu opetusvinkkejä tekijänoikeuksien opettamiseen.

lue lisää
22.4.2020

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Tekijänoikeudet etäopetuksessa -webinaariin

Osallistu Kopioston maksuttomaan verkkokoulutukseen keskiviikkona 29.4.2020 klo 15:00-16:00. Verkkokoulutus on ensisijaisesti tarkoitettu opettajille.

lue lisää
17.4.2020

Kopiointilupa helpottaa etäopetusta

Kopiointiluvalla opettajilla on etäopetuksessa samat mahdollisuudet kopioida ja jakaa materiaaleja kuin lähiopetuksessa. Opetustilanteesta voi myös tehdä tallenteita tai välittää opetustilanne suorana lähetyksenä omalle opetusryhmälleen suljetulla oppimisalustalla.

lue lisää
25.3.2020

Kysy asiantuntijalta: mistä löydän musiikkia projektityön taustalle?

Teoston Music Licensing Manager Juho Kaitamaa vastaa, mistä voin löytää taustamusiikkia koulussa tehtävään videoprojektiin ja onko olemassa ilmaisia laillisia musiikkipankkeja.

lue lisää
25.3.2020

©-DAY tuo näkyville luovan työn arvon

Tekijänoikeuspäivää eli ©-DAY:tä vietetään 25.4.2020. Silloin eri kulttuurialojen toimijat ja luovan alan ystävät tuovat esille vastuullisen toimintatapansa käyttämällä ©-DAY tunnusta tai vihreää väriä, esimerkiksi valaisemalla seinänsä vihreällä valolla.

lue lisää
24.3.2020

Opetusvinkki: Keskustelkaa yhdessä, mitä tekijänoikeus merkitsee luovan alan tekijälle

Pohtikaa yhdessä oppilaiden kanssa, miten tekijät, kuluttajat ja yhteiskunta hyötyvät tekijänoikeuksista. Kopiraittilasta löytyy kolme tekijähaastatteluvideota, joissa luovan alan tekijät kertovat, mitä tekijänoikeus heille merkitsee.

lue lisää
24.3.2020

Kopiraittilassa opitaan tekijänoikeuksia pakopelin keinoin

Kopiraittilan 8.-9. luokan ja toisen asteen luokkatiloihin on ilmestynyt mysteerinen aikakapseli. Uuden pelin ideana on ratkaista aikakapselin koodi ja pelastaa luova ala ja tekijöiden oikeudet.

lue lisää