10.1.2018

Tapaammehan Educa-messuilla Helsingissä?

Odotathan jo tammikuun lopulla Helsingin Messukeskuksessa järjestettäviä Educa-messuja? Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma kokoaa yhteen opetusalan ammattilaiset.

Educa-messuilla on myös tänä vuonna tarjolla mielenkiintoisia luentoja ja tapahtumia. Tervetuloa Kopioston messuosastolle 6e50! Osastolla esitellään Kopiraittilan koulua ja kerrotaan myös Lukuklaani-hankkeen kuulumisia. Educa-messuilla on myös tänä vuonna tarjolla mielenkiintoisia luentoja ja tapahtumia. Perjantaina taistellaan klaanien välisestä väittelymestaruudesta ja lauantaina lehtori Merja Kauppinen luennoi monilukutaidosta ja tekijänoikeustaitojen opettamisesta.

Pitääkö lasten lukemisesta olla huolissaan? 

Perjantaina 26.1.2018 klo 15:00–16:30 Visio-lavalla kisailee kaksi klaania argumentoinnista: Pitääkö lasten lukemisesta olla huolissaan? Suomen Kulttuurirahaston ja Kopioston yhteinen Lukuklaani-hanke tuo lavalle päätoimittaja Jaakko Heinimäen klaanin ja professori Jouni Välijärven klaanin. Klaaneissa ovat mukana kirjailijat Salla Simukka ja Siri Kolu, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sekä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Tapahtuman juontaa Ronja Salmi. Ohjelma huipentuu kahden klaanin väliseen väittelyyn, jossa yleisön mielipiteellä on ratkaiseva rooli. Tässä kisassa yleisö päättää kumpi klaani voittaa, tule ja vaikuta!

Tiedätkö, mitä kaikkea monilukutaito vaatii oppilaalta? Entä opettajalta?

Lauantaina 27.1.2018 klo 13:45–14.30 (tila 201) äidinkielen ja kirjallisuuden opettamisesta vastaava lehtori Merja Kauppinen Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta pitää luennon monilukutaidosta: Monilukutaitoinen tuottaa ja tulkitsee fiksusti – oppilaan ja opettajan oikeudet ja velvollisuudet erilaisten teosten hyödyntämisessä. Luennolla kerrotaan, miten tekijänoikeustaitoja, kriittistä lukutaitoa ja teosten käyttötaitoja voidaan opettaa monipuolisesti.

Merja Kauppinen on monilukutaidon, ilmiölähtöisen ja monimuotoisen opetuksen yksi keskeisimmistä asiantuntijoista. Hän on myös suunnitellut Kopiraittilan koulun pedagogisen kokonaisuuden toisen asteen ja opettajankoulutuksen tekijänoikeuksien opetukseen.

Merkitse nämä tilaisuudet kalenteriisi ja tule tapaamaan meitä myös Kopioston messuosastolle 6e50!

Takaisin