17.6.2021

Kopiraittilas innehåll för högskolor som hjälp till att skriva examensarbeten

Varför behövs en källreferens för det här? Kan jag använda den här bilden i mitt arbete? Hur citerar jag korrekt? Kopiraittila har innehåll även för högskolestuderandes behov.

Kopiraittila högskola har anpassad information om upphovsrätt i ett format som är lättillgängligt för studerande. Innehållet är användbart för att öka den allmänna informationen om upphovsrätt, men också som hjälpmaterial för examensarbeten eller kandidatseminarier.

Materialet kan användas till exempel som hjälp vid vårens avhandlingsseminarier, där studerandena har många frågor om vad som kan lånas och hur.

Informationen är indelad i fem avsnitt, som alla till slut testas med en frågesport. När alla avsnitt har blivit godkända och slutförda kan studerandena ansöka om kompetensmärket Upphovsrättsexpert. Totalt har 3 200 märken redan utfärdats i år.

Exempelvis kan material rekommenderas för valfria studier eller så kan fullföljande av ett kompetensmärke inkluderas i seminariekursens krav.

Det tar ungefär 1–2 timmar att gå igenom materialet, så det lägger inte mycket extra belastning på studerandena. Tvärtom kan tiden som används för att lära sig upphovsrättsfrågor minska tiden på praktisk informationsinhämtning och skrivarbete.

Läs mer här!

Tillbaka