20.5.2019

Kopioston Luova100-video- ja opetusmateriaalit löytyvät Kopiraittilasta

Kopiosto tuotti vuonna 2017 Luova100-projektissa keskustelutehtäväkokonaisuudet tekijänoikeusasioiden pohtimiseen yläkouluille ja toiselle asteelle. Kopioston Luova100-videot sopivat hyvin tehtävien orientaatioksi. Videoilla eri luovan alan tekijät kertovat työstään ja alastaan. Tarjolla on laaja kattaus eri luovan alan edustajia, kuten kuvittaja, näyttelijä, muusikko, radiojuontaja, sirkustaiteilija, elokuvaohjaaja ja animaattori.

Keskustelutehtävät sopivat esimerkiksi yhteiskuntaopin, lakitiedon, äidinkielen, filosofian tai etiikan tunneilla käsiteltäviksi. Videot toimivat erinomaisesti myös ammatinvalinnan tukena, antaen tietoa luovista aloista, niiden monimuotoisuudesta ja mahdollisuuksista.

Videot löytyvät Kopioston Luova100 -YouTube-tililtä sekä Yle Areenasta. Videoiden kesto on 1,5-2 minuuttia. Kopioston Luova100-videoita saa esittää ei-kaupallisessa opetuksessa.

Miksi tekijänoikeuksien kunnioittaminen on tärkeää?

Kuvaa klikkaamalla aukeaa elokuvaohjaaja Sari Aaltosen video.

Luova100 -video- ja opetusmateriaali löytyy täältä: https://kopiraittila.fi/opettajalle/monimuotoista-materiaalia-opetukseen/

Tehtävät löytyvät myös ruotsiksi täältä: https://kopiraittila.fi/sv/opettajalle/mangsidigt-material-for-undervisning/ Tehtäviin liittyvät videot on tekstitetty ruotsiksi.

Sarjakuvaprojektin yhteydessä julkaistiin myös uusi video, jossa Kamala luonto -sarjakuvan tekijät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen kertovat, mitä tekijänoikeudet heille tekijöinä merkitsee. Myös tätä videota voi käyttää keskustelun pohjana oppijoiden kanssa.

Video löytyy myös täältä: https://kopiraittila.fi/opettajalle/sarjakuvaprojektin-ohje/ 

Tillbaka