13.1.2020

Mediataitoviikolla helmikuussa tekijänoikeudet esiin

Mediataitoviikkoa vietetään 10.16. helmikuuta, ja Kopiosto on jälleen yhteistyökumppanina mukana! Mediataitoviikko on hyvä hetki ottaa esille myös tekijänoikeudet. Jaamme Kopiraittilan Facebook-sivulla Mediataitoviikon jokaisena päivänä yhden vinkin tekijänoikeustaitojen opettamiseen.

Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata vuosittain helmikuun toisella viikolla. Viikon aikana eri järjestöt ja tahot järjestävät erilaisia kampanjoita, tempauksia ja julkaisevat monenlaista materiaalia mediakasvatukseen. Mediataitoviikon materiaaleista ja kampanjoista löytyy vinkkejä ja ideoita mediakasvatukseen myös koko vuodelle.

Mediataitoviikko suunnitellaan yhdessä 50 kumppanin kanssa. Mediataitoviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoihin liittyvät osana myös tekijänoikeustaidot. Mediataitoviikolla voikin hyvin ottaa teemaksi tekijänoikeudet. Kopiraittilasta löytyy paljon erilaisia materiaaleja, ohjeita ja vinkkejä tekijänoikeuksien huomioimiseen ja opettamiseen. Jaamme Kopiraittilan Facebook-sivulla mediataitoviikon jokaisena päivänä yhden vinkin tekijänoikeustaitojen opettamiseen. Pysy kuulolla.

Kopiraittila löytyy Facebookissa täältä.

Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI ja siihen voivat ilmoittautua mukaan koulut, päiväkodit, kirjastot, nuorisoseurat yms.

Lisätietoa mediataitoviikosta löydät osoitteessa: http://www.mediataitoviikko.fi

Takaisin