2.1.2017

Mediataitoviikko lähestyy – Kopiosto mukana

Mediataitoviikko tulee taas! Kyseessä on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Helmikuussa 6.-12.2.2017 vietettävän mediataitoviikon teemana on ”Ihmisten Internet”, ja tällä teemalla halutaan kiinnittää huomiota netin tuomiin mahdollisuuksiin sekä ihmisten toimintaan netissä ja sen puolesta: netti on ihmisten luomus ja sen kehittyminen ihmisten käsissä. Millaisessa netissä me haluamme toimia?

Myös Kopiosto osallistuu mediataitoviikkoon. Mukana ovat Kopiraittilan koulu ja Luova100-hanke.

Tervetuloa Kopiraittilan kouluun

Mediataitoviikon ohjelmaan kannattaa ottaa vierailu Kopiraittilan kouluun! Kopiraittilan koulussa oppilaat voivat oppia tekijänoikeuksia pelillisten tehtävien ja testien kautta. Opettajalle löytyy opettajanhuoneesta omaa materiaalia opetuksen tueksi. Materiaali toimii esimerkiksi 1-2 oppitunnin opetuskokonaisuutena – esimerkiksi mediataitoviikolla voitte valita tiettyjä teemoja, kuten kuvien käytön tai lähdemerkinnän tekemisen, oppituntien tai opetustuokioiden osaksi.

Mediataitoviikon teemaan Kopiraittilan koulu sopii erinomaisesti – tekijänoikeudet ovat voimassa myös verkossa, ja yhteisiä pelisääntöjä oppimalla ja noudattamalla verkossa voidaan toimia tekijänoikeuksia ja muita verkon käyttäjiä kunnioittaen.

Luova100 kutsuu mukaan myös mediataitoviikolla

Mielekästä tekemistä mediataitoviikkoon tarjoaa myös Kopioston oma kampanja. 100-vuotiasta Suomea juhlistava hanke Luova100 kutsuu koululaisia esittämään oma onnentoivotuksensa Suomelle, ja näin toimimaan itse sisällöntuottajina.

Opettajat voivat käydä oppilaiden kanssa läpi keskeiset sisällöntuottamisessa huomioon otettavat seikat kampanjamateriaalin avulla. Onnentoivotuksen tapa on vapaa, voi näytellä, piirtää, valokuvata, räpätä, runoilla… parhaat toteutukset palkitaan. Lisätietoa tammikuussa Luova100.fi-sivulla.

Mikä mediataitoviikko?

Mediataitoviikko on laaja hanke, jota suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 50 kansallisen organisaation kanssa ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Lue lisää www.mediataitoviikko.fi.

 

Takaisin