1.2.2018

Mediataitoviikko alkaa – mukana myös Kopiraittilan koulu

Kopiosto osallistuu 5.-11.2.2018 järjestettävälle Mediataitoviikolle, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikon aikana kouluissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, nuorisotaloissa, kerhoissa ja harrasteryhmissä käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Kopiosto osallistuu Mediataitoviikkoon Kopiraittilan koululla. Kopiraittilan koulu on pelillinen, maksuton verkkomateriaali tekijänoikeuksien oppimiseen ja opettamiseen.

Kopiraittilan koulussa (www.kopiraittila.fi) on materiaalia peruskoulujen lisäksi myös toiselle asteelle sekä opettajan- ja täydennyskoulutukseen. Verkkosivustolla on tarjolla muun muassa tietovisoja ja muita pelejä, tietoiskuvideoita, lähdemerkintämalleja ja ohjeita sekä muistilistakone, jolla voi räätälöidä muistilistan juuri tiettyä projektia varten. Opettajalle tarjolla on opetusvinkkejä, opettajan opas ja muuta pedagogista materiaalia. Sivuston materiaalit ovat tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Opetusalan ammattilainen – jos et vielä ole vieraillut Kopiraittilan koulussa, tee se viimeistään Mediataitoviikolla! Ja jos materiaali on jo tuttu, esittele se myös oppilaillesi!

Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä yli 40 kansallisen organisaation kanssa, ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Mediataitoviikosta voi lukea lisää täältä.

Kopiraittilan kouluun voi astua sisään täältä.

Seuraa Mediataitoviikon keskustelua somessa #mediataitoviikko

Takaisin