10.2.2020

Kysy asiantuntijalta: saanko soittaa musiikkia Spotifysta oppitunnilla?

Asiantuntija vastaa -juttusarjan bannerikuva

Juttusarjassa kysymme opettajia askarruttaviin tekijänoikeuskysymyksiin vastauksia asiantuntijoilta. Tällä kertaa selvitimme Teoston Music Licensing Manager Juho Kaitamaalta, saako Spotifyta käyttää opetuksessa.

Saanko soittaa musiikkia Spotifysta oppitunnilla?

”Tekijänoikeuslain mukaan julkaistun teoksen esittäminen on sallittua opetuksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että opetuksen yhteydessä on mahdollista esittää musiikkiteoksia esimerkiksi soittamalla niitä CD:ltä tai muulta äänitteeltä”, kertoo Juho Kaitamaa.

”Spotifyn osalta on kuitenkin huomattava, että kyse on internetin kautta tarjottavasta pilvipohjaisesta palvelusta, jonka käyttöehdot määrittävät sen, mihin ja millä ehdoin kyseistä palvelua saa käyttää”, Kaitamaa jatkaa. ”Spotifyn käyttäjä sitoutuu palvelun käyttöehtoihin rekisteröityessään palveluun.”

Spotifyn käyttöehtojen kohdan 5 mukaan Spotify myöntää palvelun käyttäjälle rajatun, ei-yksinomaisen ja peruutettavissa olevan oikeuden käyttää Spotify-palvelua sekä palvelun sisältöä henkilökohtaisiin, ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

”Tämä tarkoittaa sitä, että Spotifyn kautta saatavilla olevan sisällön käyttö on sallittua vain omaan, henkilökohtaiseen käyttöön. Opetuskäyttö on katsottavissa julkiseksi esittämiseksi, eikä se siten ole sallittua palvelun käyttöehtojen mukaan”, Kaitamaa selventää.

Onko sinulla tekijänoikeuskysymyksiä, joihin haluaisit asiantuntijan vastauksen?

Voit lähettää omia kysymyksiäsi sähköpostilla viestinta (at) kopiosto.fi. Laita otsikoksi “Asiantuntija vastaa”.

Takaisin