24.9.2021

Kopiraittilan osaamismerkkejä haettu jo lähes 15 000

Kopiraittilassa saa digitaalisen osaamismerkin osoitukseksi tekijänoikeustaidoista. Osaamismerkki on kuva, johon on linkitetty sen myöntämisen kriteerit. Sen suorittanut hallitsee tekijänoikeuden perusteet, osaa käyttää toisten tekemiä teoksia tekijänoikeuksia kunnioittaen, hallitsee lähdemerkinnät sekä ymmärtää vastuunsa ja seuraamukset tekijänoikeuden rikkomuksista.

Joko sinulla on Kopiraittilan osaamismerkki?

Kopiraittilan tekijänoikeusosaamismerkkejä on suorittanut yhteensä jo 13 688 opiskelijaa ja opettajaa. Näistä suurin osa on toisen asteen opiskelijoiden Tekijänoikeustaituri- ja korkeakoulun Tekijänoikeusekspertti-merkin suorittaneita.

Onko teidän koulunne kaikilla opettajilla jo Tekijänoikeustaituri opettaja -osaamismerkki?  Kopiraittilan osaamismerkit ovat oiva tapa osoittaa tekijänoikeusosaamisensa opinnoissa ja työpaikalla!

Tekijänoikeustaituri-osaamismerkin saa läpäistyään ammatillisen koulutuksen, lukion tai opettajankoulutuksen lopputestin. Kun on suorittanut kolme avainpeliä hyväksytysti läpi, pääsee testaamaan tietonsa lopputestissä.

Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkki suoritetaan Kopiraittilan korkeakoulussa. Kun opiskelija on suorittanut pelillisen materiaalikokonaisuuden hyväksytysti, hän voi ladata itselleen Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkin.

Osaamismerkin saa ilmoittamaansa sähköpostiin, ja sitä voi säilyttää Open Badge Passport -tilillä. Open Badge Passport on ilmainen palvelu, jonka kautta voi myös jakaa merkkejä eri sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissa.

Testaa tietosi ja osoita taitosi myös muille jakamalla merkki sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kopiraittila. 

Takaisin