Artistipeli

Artistille musiikin tekeminen on työ. Muun muassa levy- ja keikkamyynnistä saatavat tulot ja radiosoitosta maksettavat tekijänoikeuskorvaukset ovat artistille tärkeitä. Poimi napauttamalla ne tähdet, joista Jami saa rahaa elämiseen.

Peli päättyi. Jamilla ei ole varaa kuin demolevyn tekemiseen, mutta demokin voi poikia jatkossa eteenpäin. Teit valintoja, jotka eivät vaikuttaneet kovinkaan hyvin Jamin menestykseen. Muistathan, että musiikin tekeminen on artistin tulonlähde ja tähän sinäkin voit vaikuttaa. Levyn tai biisien ostaminen netistä, musiikin kuunteleminen radiosta tai keikka-dvd:n ostaminen tukevat artistin hyvinvointia ja menestystä. Musiikin kopioiminen ja jakaminen netissä eivät taas auta muusikkoa lainkaan - päinvastoin! Musiikki on iloinen asia, joten pidetäänhän huolta muusikoistamme!

Peli päättyi. Jamilla ei ole tällä hetkellä varaa kuin omakustannesinkkuun. Valintojesi perusteella Jami sai ainakin yhdestä keikasta ihan kivan palkkion, mutta musiikin jakaminen netissä hidastaa edelleen Jamin menestystä. Muistathan, että muusikon palkka koostuu levyn myynnistä, keikkapalkkioista ja siitä, että musiikkia esitetään esimerkiksi TV:ssä tai radiossa. Pidetäänhän siis yhdessä huolta siitä, että muusikkokin saa ansaittua palkkaa ja pystyy jatkamaan musiikin tekemistä.

Peli päättyi. Yes, Jamin levy myi kultaa! Teit hyviä valintoja, jotka tukevat Jamin menestystä! On tärkeää, että ymmärrämme mistä muusikon palkka koostuu. Esimerkiksi musiikin kuuntelu radiosta on musiikintekijöiden kannalta tosi hyvä juttu, ja he saavat siitä Teostolta ja Gramexilta korvauksia. Biisien kopioimisesta ja jakamisesta netissä taas artisti ei saa mitään tuloa.

Peli päättyi ja valintasi johtivat Jamin menestykseen! Levy myi platinaa! On hienoa, että ymmärrät, mistä artistin palkka koostuu ja omilla teoillasi tuet häntä. Mitä paremmin musiikintekijä voi, sen parempaa musiikkia hän tuottaa. Myös keikat ja muut esiintymiset ovat kokonaisuudessaan laadukkaampia. Jatkathan samaan malliin!