11.11.2019

Kopiraittilan osaamismerkkejä haettu jo yli 3700

Kopiraittilan koulussa voit suorittaa Tekijänoikeustaituri- ja Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkin. Osaamismerkkejä on suorittanut yhteensä jo 3725 opiskelijaa ja opettajaa. Näistä suurin osa on toisen asteen opiskelijoiden Tekijänoikeustaituri- ja korkeakoulun Tekijänoikeusekspertti-merkin suorittaneita. Lisäksi osaamismerkin voi suorittaa myös opettajankoulutuksen lopputestissä.

Digitaalinen osaamismerkki on kuva, johon on linkitetty sen myöntämisen kriteerit. Kopiraittilan osaamismerkin suorittanut hallitsee tekijänoikeuden perusteet, osaa käyttää toisten tekemiä teoksia tekijänoikeuksia kunnioittaen, hallitsee siteeraamisen ja lähdemerkinnät sekä ymmärtää vastuunsa ja seuraamukset tekijänoikeuden rikkomuksissa.

Joko sinulla on Kopiraittilan osaamismerkki?

Tekijänoikeustaituri-osaamismerkin saa läpäistyään ammatillisen koulutuksen, lukion tai opettajankoulutuksen lopputestin. Kun on suorittanut kolme tietovisapeliä hyväksytysti läpi, pääsee testaamaan tietonsa lopputestiin.

Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkki suoritetaan Kopiraittilan korkeakoulussa. Kopiraittilan korkeakoulu koostuu viidestä osiosta, joista jokaisessa on oma tietovisansa. Kun kaikki viisi osiota on suoritettu, opiskelija voi ladata itselleen Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkin.

Osaamismerkeille kannattaa luoda Open Badge Passport -tili, jonka avulla voi säilyttää ja julkaista merkkejä. Open Badge Passport on ilmainen palvelu, jonka kautta voi myös jakaa merkkejä ja tuoda esiin osaamistaan eri sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä.

Kopiraittilan Tekijänoikeustaituri- ja Tekijänoikeusekspertti-osaamismerkit ovat oiva tapa osoittaa tekijänoikeusosaamisensa opinnoissa ja työpaikalla.

Takaisin