15.8.2018

Kopiraittilan koulussa seikkaillaan QR-koodien avulla

Museosta ovat kadonneet vanhat filminauhat, ja Kopiraittilaan saapuu tekijänoikeusritari selvittämään rikoksia. Mitä ihmettä Kopiraittilassa tapahtuu? Ratkaise Kopiraittilan mysteerit ja opi samalla tekijänoikeuksia QR-koodi –tietovisan avulla!

Kopiraittilan koulussa voi nyt ratkoa mysteereitä QR-koodien avulla. Verkkosivulla on kaksi uutta tietovisapeliä: Mysteeri museossa 3.-4. –luokkalaisille ja Kopiraittilan mysteeri 5.-6. –luokkalaisille. Pelien pohjana ovat lastenkirjailija Tuutikki Tolosen kirjoittamat Kopiraittilan kouluun sijoittuvat mysteeritarinat.

Kummassakin pelissä on 10 tekijänoikeustietovisatehtävää, joista jokainen aukeaa oman QR-koodin avulla. Kun pelin kaikki kymmenen tehtävää on ratkaistu oikein, ratkaisukoodit syötetään mysteerilaatikkoon, ja Kopiraittilan mysteeri ratkeaa. Kummankin pelin pelaaminen kestää noin 30 minuuttia, ja peliä voi pelata yksin, parin kanssa tai pienissä ryhmissä. QR-koodiradan voi tehdä sisälle tai ulos ja tekijänoikeuksia voidaan opiskella minkä oppiaineen tunnilla vain.

QR-koodipelit voit tulostaa Kopiraittilan koulun verkkosivuilta www.kopiraittila.fi. Uudet pelit löytyvät kohderyhmien omista luokkatiloista (mysteerilaatikoista) sekä etusivun Opettajan materiaalit –osiosta. Materiaalit löytyvät suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kopiraittilan koulusta löydät myös tietovisapelejä, muistilistoja, muistilistakoneen ja muuta pedagogista materiaalia tekijänoikeuksien opettamiseen.

Kopiraittilan koulu on tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:n tuottama ilmainen, pelillinen verkkomateriaali tekijänoikeuksien opettamisen ja oppimisen tueksi. Sivusto tarjoaa pelillistä materiaalia tekijänoikeuksien oppimisen ja opettamisen tueksi peruskoulun eri luokka-asteille, toiselle asteelle eli lukioille ja ammatilliseen koulutukseen sekä opettajille ja opettajankoulutukseen.

Tervetuloa Kopiraittilaan oppimaan tekijänoikeuksia!

Kopiosto tarjoaa oppilaitoksille myös maksuttomia tekijänoikeus- ja lupakoulutuksia. Koulutuksia voi tiedustella Kopiostosta: neuvonta(a)kopiosto.fi.

 

Takaisin