24.1.2019

Kopiraittilan korkeakoulu tarjoaa tekijänoikeustietoa opiskelijoille

Kopiraittilan korkeakoulu on uusi, tammikuun alussa julkaistu maksuton tekijänoikeusmateriaali korkeakoulujen opiskelijoille. Tekijänoikeuden peruskäsitteiden lisäksi Kopiraittilan korkeakoulussa opitaan, miten erilaisia tekijänoikeuden suojaamia teoksia voi hyödyntää omassa tuottamisessa.

Kopiraittilan korkeakouluun on koottu opiskeluun ja opintotehtäviin liittyvää hyödyllistä tekijänoikeustietoa. Mukana on myös käytännön esimerkkejä tilanteista, joissa opiskelijat kohtaavat tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.

Testaa tietosi ja hae osaamismerkki

Kopiraittilan korkeakoulun materiaali on suunniteltu tekijänoikeustaitojen oppimiseen korkeakouluopintojen alkuvaiheessa. Materiaali koostuu viidestä osiosta, joista jokaisessa on oma tietovisa. Kun kaikki viisi osiota on suoritettu, opiskelija voi ladata itselleen osaamismerkin. Materiaalin läpikäymiseen kuluu aikaa noin 1-2 tuntia.

Kopiraittilan korkeakoulu toimii hyvin itsenäisenä materiaalina tai osana opintokokonaisuutta, esimerkiksi osana digitaalisten taitojen opintoja. Aineistoon voi aina palata myöhemmin etsimään tietoa ja kertaamaan oppimaansa.

Maksuton tekijänoikeusmateriaali löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi osoitteesta www.kopiraittila.fi/korkeakoulu.

Kopiraittilan korkeakoulun on tuottanut Kopiosto. Materiaalin on kuvittanut Simon Bussman ja Tarja Petrell ja oppimisympäristön toteuttanut digitoimisto JCO Digital Oy.

Tervetuloa Kopiraittilan korkeakouluun!

Takaisin