2.1.2017

Kopiosto mukana Educa-messuilla ja OPI-päivillä

Educa-messut ja OPI-päivät lähestyvät kovaa vauhtia. Kopiosto osallistuu muun muassa näihin ja moniin muihin opetusalan tapahtumiin – tule tapaamaan meitä!

Opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa kokoaa opetusalan ammattilaiset yhteen 27.- 28.1. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman teemana on tällä kertaa Suomi 100 vuotta – Oppimista ja sivistystä.

Perinteiseen tapaan Kopiosto osallistuu messuille omalla ständillään, jolla on jaossa tietoa muun muassa Kopiraittilan koulusta, Kopioston oppilaitosluvista ja Kopioston omasta Suomi100-hankkeesta nimeltä Luova100. Kopiosto järjestää messuilla myös kaksi esitystä:

Taito-lava perjantai 27.1. klo 12.15 – 12.30: Opin ja opetan tekijänoikeuksia Kopiraittilan koulussa

Miten opettaa eri-ikäisille oppijoille OPS2016:n edellyttämiä vastuullisuutta verkossa, oikeita käytänteitä sekä tekijänoikeuksien kunnioittamista? Nyt tähän löytyy maksuton pelillinen verkkomateriaali – Kopiraittilan koulu. Kopiraittilan koulusta löytyy opettajalle ja oppilaalle kaikki tarpeellinen tekijänoikeuksien opettamiseen ja oppimiseen.

Taito-lava lauantai 28.1. klo 12.00 – 12.45: Opettajan kolme roolia – pärjäätkö digitoituvassa opetuksessa?

Opettajalla kolme roolia – opetusmateriaalin tekijänä, teosten käyttäjänä ja tekijänoikeuden opettajana. Vuorovaikutteisella ja osallistavalla luennolla saat työkalut kolmen roolin hallintaan. Mitä ovat tekijänoikeudet, opetuksen käyttöluvat ja uusi pelillinen verkkomateriaali, jossa opettajalle ja oppilaalle välineet ikäkauden mukaiseen oppimiseen? Esityksessä lavalle nousevat Kopioston lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela ja tarkastaja Juha Kallanranta.

Tutustu messujen ohjelmaan: www.educamessut.fi.

Kuvalähde Messukeskus, Educa-messut.

Pohjois-Suomen Opettajainpäivät Oulussa

Kun Educasta on selvitty, on hyvä suunnata kulku kohti Oulua. Pohjois-Suomen Opettajainpäivät (OPI-päivät) järjestetään Oulussa 3.- 4.2.2017.

Kopiosto osallistuu tapahtumaan näytteilleasettajana – tule tapaamaan meitä Kopioston ständille ja kyselemääm esimerkiksi oppilaitosluvista tai Kopiraittilan koulusta!

Tutustu tapahtumaan: www.opioulu.fi/

Takaisin