25.3.2020

©-DAY tuo näkyville luovan työn arvon

C-Dayn logo vihreällä taustalla

Luovan työn tekijöiden sisällöt lohduttavat, ilahduttavat ja auttavat jaksamaan – aivan erityisesti nyt, kun elämme poikkeuksellisia aikoja. Lauantaina 25.4.2020 vietetään tekijänoikeuspäivää ja sitä ennen ©-DAY-viikkoa 20.-25.4. Tule mukaan liputtamaan luovan työn arvon puolesta!

©-DAY kokoaa yhteen kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat vihreän värin eri sävyjen alle. Vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden ja heidän oikeuksiensa kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullisesti sisällöistä voi nauttia, kun on varmuus, että tekijät teoksen takana saavat siitä asianmukaisen korvauksen.

Tule mukaan: #kiitosteoksesta

Kutsumme kaikki luovan työn ystävät, tekijät, esittäjät, tuottajat ja oikeudenhaltijat mukaan kampanjaan sosiaalisen median kanavissa. Mikä teos on juuri nyt poikkeusoloissa ilahduttanut sinua ja miksi? Jaa ajatukseksi perusteluineen sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #kiitosteoksesta sekä #CDAY ja kiitä tekijää. Vaihda myös kiitokseksi oma profiilikuvasi ©-DAY-kehykseen.

Kampanjan teemaan vihreäksi valaistaan tai värjätään luovilla ratkaisuilla myös verkkosivustojen, kotien, toimistojen tai kulttuuritalojen pintoja. Ehkäpä viikolla syntyy jopa vihreä pop-up-installaatio? Kuvia ja videoita vihreistä tiloista voi seurata somessa tunnisteella #cday ja #tekijänoikeuspäivä.

Välitetään kiitoksia ja näytetään samalla, miten monta meitä on vastuullisen luovan työn puolella. Vihreää päin saa mennä!

Tekijänoikeudet esiin opetuksessa

Perinteisesti tekijänoikeuspäivää on Suomessa juhlittu 26.4. osana Maailman henkisen omaisuuden päivää, jota on vietetty vuodesta 2000 lähtien ympäri maailmaa. Myös 23.4. vietettävä Unescon Kansainvälinen kirjan ja tekijänoikeuksien päivä osuu samalle viikolle.

©-DAY ja sitä edeltävä viikko onkin oivallinen hetki opettaa tekijänoikeuksien kunnioittamista. Radiossa ja televisiossa keskustellaan tuolloin erityisen paljon tekijänoikeuksista. Esimakua saatiin jo 25.3. MTV3-kanavalla Viiden jälkeen -ohjelmassa, jossa haastattelussa oli kirjailija Juha Itkonen (kohta 53:24.).

Tekijänoikeustietoa sekä valmiita oppimateriaaleja, opetusvinkkejä ja pelejä kaikille luokka- ja koulutusasteille alakoulusta yliopistoon löytyy Kopiraittilasta.

Lisätietoa verkossa www.cday.fi sekä Facebookissa https://www.facebook.com/lyhtyprojekti/

Takaisin