Kartta

Kartat, kuten maantiekartta, seinäkartta tai vaikkapa matkailukartta, ovat tavallisesti tekijänoikeudellisesti suojattuja teoksia. Tekijänoikeuslaissa karttojen katsotaan olevan kirjallisia teoksia.

Kopioston kopiointiluvalla saa kopioida karttoja painetuista julkaisuista tai verkkosivuilta. Kartan kopiointiin esimerkiksi omille kotisivuille internetiin tai osaksi kirjaa tai muuta julkaisua tarvitaan lupa oikeudenhaltijalta.

 

Kartan kopioiminen

Kopiointiluvan nojalla opettaja voi kopioida saman lukukauden aikana tietystä julkaisusta yhden kappaleen jokaiselle oppilaalle ja muutaman itselle. Kopioitavien sivujen määrä on rajoitettu: samasta julkaisusta saa kopioida enintään 20 sivua eikä koskaan enempää kuin puolet koko julkaisusta. Kopioston kopiointiluvalla voi myös skannata karttajulkaisuja sallitun kopioinnin rajoissa sekä kopioida ja tallentaa karttoja avoimesta internetistä. Karttakuvan voi esimerkiksi tallentaa osaksi omaa esitystä, kurssimateriaalia tai tallentaa opetusryhmän saataville suljettuun oppimisympäristöön.